Domæne

Søg her – og find dit ledige domæne

(du får 3 mdr. gratis webhotel når du bestiller domæne igennem ecs)

Hvem er ecs?

ecs er en gratis service til at hjælpe dig sikkert igennem køb af domæner og webhoteller. Leder du efter et billigt domæne, så kan du blot benytte dig af søgningen lige her ovenfor. Herfra giver vi dig overblik over hvilke domæner, der er ledige ud fra det du angiver i søgefeltet.

Billigt domæne? Se oversigt over domænepriser

Se hele prissammenligningen af domæneudbyderne her

.dk domæner

UdbyderOprettelseÅrlig afgiftPris flytningPris pr. år
UnoEuro 65,09 DKK45 DKKGratisGratis
Team Internet 79 DKK45 DKK19 DKKGratis
Cliche149 DKK45 DKK9 DKKGratis
MeeboxIkke oplyst45 DKKIkke oplyst55 DKK
Dandomain78,75 DKK45 DKKIkke muligt96 DKK
Azehosting99 DKKGratisGratis99 DKK
Surftown120 DKKGratis25 DKK99 DKK

Alle priser er angivet ud fra at der medfølger DNS administration.

Guide: Sådan køber du dit domæne

Trin-for-trin guide til at købe domæne

1.

Indtast det domæne du ønsker din hjemmeside skal have i søgefeltet øverst på siden. Klik derefter Tjek domæne.

2.

Du får præsenteret de ledige domæner der er i forhold til din søgning. Søg igen, hvis du ikke har fundet det rigtige og ellers vælg det domæne du ønsker din hjemmeside skal have.

3.

Følg booking processen hele vejen – og når du søger igennem ecs får du helt gratis 3 måneders webhotel hos UnoEuro.

Registrering af domæne hos UnoEuro

ecs anbefaler UnoEuro når du skal registrere domæner

Køb dit domæne hos UnoEuro

Vi anbefaler UnoEuro

ecs anbefaler UnoEuro som det bedste allround webhotel. Dine behov spiller selvfølgelig ind i valget, og du kan finde det bedste webhotel for dig her.

Lynhurtigt webhotel

Lynhurtigt webhotel

Bestiller du webhotel sammen med dit domæne, så får du et generelt lynhurtigt webhotel. Særligt til mindre sites og blogs.

Billigt domæne

Domæner til lavpris

Det er billigt hos UnoEuro. Du køber domæner til fast lav pris, og skal du have webhotel slipper du med 9,66 kr. pr. md. Du får også en rabatkode.

Nem administration af domæner

Det er nemt og enkelt

UnoEuro har udviklet deres eget administrationspanel, og hvad enten du har domæner og/eller webhoteller, så får du nem tilgang til ændring af eksempelvis DNS.

Hos ecs anbefaler vi UnoEuro når du skal registrere dine domæner. Det gør vi ud for flere betragtning, og det får du opridset her.

Hos UnoEuro får du webhoteller og domæner til en rigtig god pris uden at du går på kompromis med kvalitet eller service.

Selvom du vælger deres helt billige løsning til kun 1,15 EUR pr. måned, så får du stadig service i topklasse fra danske medarbejdere. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er telefonservice hos UnoEuro.

Til gengæld får du de hurtigste svartider på både mail og sociale medier. Det er i hvert fald det jeg har oplevet.

Du får et supernemt brugerinterface hos UnoEuro, som gør du ikke behøver at være “domæne-nørd” for at administrere det hele selv. Det er nemlig rigtig nemt at finde rundt i, og UnoEuro har lavet en masse skabeloner, som fx gør DNS legende let.

Sådan får du de 3 måneders gratis webhotel

Når du tester dit domæne i søgeboksen nedenfor, så bliver der helt automatisk tilføjet en rabatkode til din bestilling. Den registerer selv når du køber dit domæne med webhotel, og giver dig her 3 måneders gratis webhotel med oven i prisen. Du får altså en besparelse på 25%.

Find dit domæne her

Sådan finder du det perfekte domæne

Her får du 4 tips at det helt perfekte domæne

Når du skal finde det perfekte domæne navn for din hjemmeside eller webshop er der flere væsentlige elementer du skal være særlig opmærksom på. Der er nemlig en række ting, som adskiller det gode domæne fra det knap så gode domæne.

Kort og godt

Des færre tegn du anvender i dit domæne – des nemmere er det for internetbrugeren, at taste det korrekt. Det viser sig ofte, at de potentielle besøger kun hører du dit domæne navn – og derfor kan det være svært at finde den helt rigtige stavemåde for internetbrugeren. Dette kan du tildels afhjælpe ved holde dit domæne kort og godt samt dels at følge rådet “vær opmærksom på stavemåder”, som du finder lidt længere nede.

Tip: Heldigvis er Google opfundet. Så frygt ikke helt, hvis dit domæne skulle være en lille smule vanskeligt. Men det anbefales selvfølgelig stadigvæk, at holde det kort.

Hvad skal indgå i domænet

Der er meget delte meninger om, hvad der bør indgå i domænet og hvad det skal sættes sammen af.  De fleste tilstræber, at hvis hjemmesiden opbygges omkring et ‘brand’ (mærke), så bør det være domænenavnet. Som udgangspunkt er dette efterhånden også standard på internettet – at man anvende sit ‘brand’ som domænenavn, så derfor kan det være en god idé at følge disse konventioner.
Dels kan dette være med til at styrke troværdigheden omkring din hjemmeside for de besøgende, og dels falder dette også i tråd med at domænet skal være ‘kort og godt’.

Alternativt kan domænenavnet bestå af det som din hjemmeside egentlig handler om. Det kunne eksempelvis være lamper, fjernsyn eller lignende.

Undgå æøå i domænet

Selvom ‘æøå’ i dag understøttes som tegn i de fleste TLD‘er. Alligevel anbefales det ikke, at anvende disse tegn i dit domæne. Dels fordi der hos mange internetbrugere er tvivl omkring, hvorvidt ‘æøå’ egentlig kan anvendes i et domæne samt dels fordi at flere internetbrowsere har vanskeligheder ved brug af disse tegn.

Vær opmærksom på stavemåder

Hav i tankerne om dit valgte domæne er nemt at stave til, og om hvorvidt der er alternative stavemåder, som en bruger kan “komme til” at taste i stedet for dit domæne.

Tip: Køb evt. domæner, som kan have alternative stavemåder i forhold til det du har valgt. Og vent ikke med dette til det er for sent (læs: nogle andre har registreret domænet).

Er domænet allerede optaget?

Der er allerede rigtig mange domæner der er optaget, så en gang imellem kan det godt kræve, at man er lidt kreativ – samt at man slækker lidt på sine krav.

Hvis dit ønskede domæne er optaget er der umiddelbart to veje at gå videre.

  1. Du vælger dit ønskede domæne med et andet TLD, så du eksempelvis registrerer *dit-domæne*.com i stedet for *dit-domæne*.dk.
  2. Du ændrer på selve domænenavnet (eller i særlige tilfælde dit ‘brand’-navn). Det kunne eksempelvis være at tilføje et relevant ord i forhold til dit domæner. Et eksempel på dette kunne være, hvis du nu solgte lamper at du så registrede *dit-domæne*-lamper.dk.

Prøv også vores domænetester til registrering af domæner.

Nyttige oplysninger om domæner

Hvor kan jeg registrere mit domæne billigst?

Der findes adskillige danske og internationale udbydere af domæner. Faktisk har jeg slet ikke tal på, hvor mange der er. Men som oftest afviger prisen kun ganske lidt, og det kan derfor anbefales at man vælger en udbyder, som man stoler på og som leverer en stabil løsning i høj kvalitet.

E-C-S anbefaler UnoEuro til registrering af domæner

Hvad er et domæne?

Et domæne dækker i daglig tale oftest som det der helt korrekt hedder et internetdomæne, hvilket er navnet på et domæne på internettet altså eksempelvis e-c-s.dk, dr.dk, tv2.dk, ft.dk osv.

Et internetdomæne består af et domænenavn (også kaldet anden niveau domænenavn) og et topniveaudomæne (TLD) “<domænenavn>.<Topdomæne>”.

De fleste domænenavne der bruges på internettet er såkaldte anden niveau domænenavne, som også ofte er det vi tjekker om er ledigt. I internetdomænet dr.dk, er det ‘dr’ som er anden niveau domænenavnet. Topniveaudomæne (eller første niveau om man vil) er typen eller landekoden (eksempelvis .dk eller .com).

Hvert “topniveau”-navn, som dk eller com, administreres af en organisation der har fået privilegiet tildelt af ICANN. De fleste TLD topniveaudomænenavne køres efter en politik, hvor navne der er registreret under dem ikke ejes, men “lejes” i et givent tidsrum af en domæneadministrator – ofte en NGO, for eksempel administreres .org af Public Interest Registry ([www.pir.org]). Disse er så ansvarlig for infrastrukturen i det enkelte topniveaudomæne, men udliciterer som regel administrationen til private virksomheder med henblik på fri konkurrence.

Domænenavnene kan bestå af bogstaverne a-z, tallene 0-9 samt enkelte tegn. Internationale tegn findes som hovedregel ikke i et domæne, men hvis f.eks. danske bogstaver skal bruges i et domænenavn bliver de “oversat” til en kode, der består af tal og bogstaver, som så derefter kan oversættes til en IP-adresse. Disse kan altså anvendes, men som tidligere nævnt er det ikke noget der anbefales.

Kilde: Wikipedia.

Ofte stillede spørgsmål om domæner

Se alle spørgsmål og svar omkring bestilling af domæner via ecs

Hvem køber jeg domænet hos?

Hos ecs gør vi blot nemmere for dig, at komme i gang med at registrere domæner. Det er således ikke hos ecs, at du tegner den endelig aftale om domæne registreringen. Det gør du derimod hos UnoEuro, som vi samarbejder med – og det er også UnoEuro, som vi anbefaler som det foretrukne webhotel.

Får jeg rabat?

Ja, det gør du. Helt automatisk endda. Bruger du domænesøgeren ovenfor, og så aktiveres der helt automatisk en rabatkode, som giver dig 3 måneders gratis webhotel, hvis altså du vælger at registrere et webhotel sammen med dit domænekøb.

Hvor køber jeg et domæne til WordPress blog

Er du på jagt efter et domæne til din WordPress blog, så anbefaler vi klart UnoEuro. De tilbyder domæner med tilhørende webhotel, så du kan opsætte din WordPress blog nemt og enkelt. Deres stabilitet er høj og det samme er ydeevnen. Samtidig har de en såkaldt 1-klik installation af WordPress, så du med ganske få klik (og ingen teknisk kunden) kan opsætte din WordPress blog. Nemmere bliver det ikke!

Hvad er DK-Hostmaster

DK-Hostmaster kalder sig selv Danmarks plads på internettet – og faktisk er det ikke helt ved siden. DK-Hostmaster administrerer nemlig samtlige .dk-domæner der findes. I DK-Hostmasters egen beskrivelser står der som følger.

DK Hostmasters primære opgaver er:

  • at administrere et register med alle domænenavne, der ender på .dk. og
  • at sikre, at danske domænenavne kan lokaliseres i internettets adressesystem, DNS, så du f.eks. kan besøge de hjemmesider, du vil.

Billigt domæne – hvor?

Hvor finder man egentlig det billigste domæne, og hvilken udbyder skal man gå til. Hemmeligheden er, at der faktisk ofte er meget meget lidt forskel i oprettelesgebyret, da det er DK-Hostmaster der fastsætter dette. Skal du bruge et webhotel sammen med dit domæne, så er det i langt højere grad dette du skal være bevidst om og kigger priser i forhold til dit behov.

Du kan læse meget mere på vores side om Billigt webhotel.

 Hvordan virker det med domæner og webhoteller?

Når du køber et domæne, så peger denne ind på DNS service, som sørger for at pege domænet videre ind på en IP-adresse. En IP-adresse hedder typisk noget med 111.111.111.111 – men selvfølgelig med forskellige tal, og en IP-adresse er altid unik.

IP-adressen er den, som er tilknyttet webhotellet – og derfor vises der indhold fra det respektive webhotel når du indtaster domænet i din browser.

Hvis du vil have en mere detaljeret overblik, så kan du læse artiklen Sådan fungerer hosting, hvor alt er forklaret i detaljer.

Hvordan ved jeg om et domæne er ledigt?

Helt simpelt. Du kan søge på dit ønskede domæne øverst på denne side – og herefter vil du kunne se en status på om domænet er ledigt.

Og faktisk kan du se om dit ønskede domæne er ledigt med en lang række forskellige domæneendelser. Du kan se om det ledigt for .dk, .com, .nu, .net og en lang række andre.

Skal man købe webhotel når man køber et domæne?

Nej, overhovedet ikke.

Du kan sagtens bare købe domænet, og så ikke købe et webhotel. Det kan jo sagtens være, at du allerede har et webhote, hvor du så bare kan tilknytte domænet til. Eller måske skal du blot “reservere” domænet, så du måske kan benytte det senere hen. Ens for begge er, at så er der jo ingen grund til at bruge penge på et webhotel.

Men husk. Har du ikke noget webhotel i forvejen, og vil du gerne have mulighed for at putte noget indhold på domænet, ja så er det altså vigtigt at du får købt et webhotel også. Du kan se vores sammenligning af billige webhoteller her.

Hvem er ecs?

Det kan du læse om lige her. Her har vi samlet alt relevant information om ecs, og hvad du kan forvente at finde os.