Gratis tegneprogram online og billedbehandling

PixlrHvis du skal have et godt tegneprogram kan det sagtens være en dyr affære, hvis du eksempelvis vælger Photoshop. Men faktisk findes der et ganske glimrende online alternativ. Sig hej til Pixlr.

Pixlr Editor er et ganske kraftfuld tegneprogram især når man tager i betragtning at det hele foregår direkte i browseren – online. Der er rigtig mange gode funktioner indbygget, også en del af dem vi fx kender fra Photoshop; lag, magic wand mv. Selvfølgelig foregår det hele væsentlig mere primitivt end i Photoshop, men for rigtig manges vedkommende, så vil Pixlr sagtens kunne klare arbejdet.

Gratis tegneprogram

Pixlr er ganske enkelt et fremragende værktøj når du skal bruge et tegneprogram online. Mulighederne er mange, og det er helt imponerende at Pixlr kan holdes fra at koste penge.

Der findes selvfølgelig også en lang række andre gratis tegneprogrammer – både online og offline, men Pixlr er til dato det program jeg har set, som gør det bedst. Desuden er mulighederne mange i forhold til at bruge Pixlr sammen med andre online tools og teknologier. Du kan for eksempel tilslutte den direkte til en FTP server eller til Google Drive.

Hvis du skal vælge et alternativt, som også er gratis så kun et rigtig god bud være GIMP. Gimp er til forskel fra Pixlr ikke et online tool, så derfor foregår programmet ikke som en del af browseren. Derimod  er Gimp et program ligesom eksempelvis Photoshop. Styrken i Gimp er, at du kan tilknytte en lang række eksterne plugins og forskellige andre ting. Men til gengæld kan du ikke bruge den direkte i browseren.

Andre værktøjer i Pixlr familien

Der findes desuden to andre værktøjer i “Pixlr-familien”. Selve tegneprogrammet hedder Pixlr Editor og de to andre hedder Pixlr Express og Pixlr O-Matic. Disse kan ligeledes anvendes direkte i browseren. Pixlr Express kan udføre hurtige små redigerer af billeder, som fx sætte dem op i collager, tilføre effekter, tekst og lignende. Pixlr O-Matic er ligeledes et hurtigt billedbehandlingsprogram, der kan sætte filtre på billeder ligesom Instagram, lægge effekter på billeder samt give billedet ramme.

Pixlr er ganske gratis og kræver registreringer, tilmeldinger eller andet for at komme i gang.

Find Pixlr værktøjerne til billedbehandling og tegning her