3 tips til at finde ledige domæner


Hvis du skal findes på internettet har du brug for et domæne. Domænet er det som identificerer din hjemmeside, og dermed viderestiller dig til den.

Domænet definerer også ofte dit brand eller de ydelser og indhold du formidler – og kan derfor være meget vigtig for dig og/eller din forretning. Det er dog ikke nødvendigvis nemt at finde frem til det helt rigtige domæne – eller for den sags skyld – at få dannet et overblik over hvilke ledige domæner der findes. I dette indlæg vil jeg give dig tre tips til hvordan du finder ledige domæner.

Søg efter ledige domæner her

(når du bruger søgningen ovenfor får du gratis webhotel i 3 måneder med i dit køb)

Find liste over udgående domæner

Hos UnoEuro har de lavet en virkelig smart liste, der samler alle de domæner, som har været registreret og, som pludselig bliver ledigt. Et domæne bliver ledigt igen, når det ikke fornys og perioden for registreringen udløber.

Listen hedder Domæne ninja og giver dig et godt overblik over de udgåede domæner. Du kan tilmed se, hvornår domænet er blevet ledigt, hvilken Google Page Rank den har samt hvor mange indgående links der er til domænet (ifølge Google).
Liste opdateres helt automatisk flere gange om dagen, så du (næsten) altid finder det aktuelle udbud.

Det kan dog godt tage lidt tid at kigge listen igennem, for der er ofte rigtig mange ledige.

Se liste over udgåede domæner her

Tjek om dit domæne er ledigt

Ved du præcis hvilket domæne du går efter, så kan du blot benytte UnoEuros domæne tjek værktøj. Du indtaster blot det domæne (eller de domæner) du ønsker, og efterfølgende viser UnoEuro hvilke muligheder du har.

Er du ude efter et .dk, .com eller andre af de mest populære endelser, så kan det godt være lidt af en udfordring nogle gange at finde et ledigt domæne der matcher ens ønsker. Men ellers er det ofte muligt, at finde en af de øvrige endelser til dit domæne, såsom .info, .nu m.fl.

Få besked når dit ønskedomæne bliver ledigt

Endnu et værktøj fra UnoEuro. Har du en konto hos UnoEuro (altså hvis du allerede har registret et domæne eller webhotel hos dem), så kan du nemt og enkelt tilføje domæner til en overvågningsliste. Så snart domænet bliver ledigt (såfremt det bliver ledigt) får du både en SMS og E-mail notifikation, og så er det ellers om at være hurtig. For måske er der også andre der har tilmeldt domænet til en overvågningsliste?

Bemærk dog,
1) Du kan ikke overvåge domæner som er registreret hos UnoEuro. Det gør de for at beskytte deres egne kunder.
2) Der kan ofte gå LAAANG tid før et domæne bliver ledigt. Regn eksempelvis ikke med at dr.dk, ft.dk, borger.dk, politi.dk m.fl. bliver ledige lige forløbigt. Men for domæner, hvor du ved den tidligere virksomhed er gået konkurs, droppet den pågældende service eller website eller ligende – ja så kan det være et virkelig nyttigt værktøj.

Gå til UnoEuro her

Det perfekte domæne

Ved du endnu ikke helt, hvad dit domæne skal være – eller er det du ønsker allerede optaget. Så kan du få gode råd og tips til, hvordan du finder frem til det perfekte domæne. Læs med her.