Hvad er forskellen på registrant, fuldmægtig og betaler?

Når du registerer et domæne eller ser hvem der ejer et domæne, så vil du ofte støde på udtrykkende registrant, fuldmægtig og betaler. Disse tre roller er standardrollerne indenfor domæner, og uanset om du kigger på ejerforholdende af et .com-domæne, et .dk-domæne eller en helt tredje domæneendelse, så vil du se disse tre roller.

Hver enkelte rolle er angivet med forskellige data alt efter hvilken domæneendelse der er på det pågældende domæne. Det er fordi, at der er forskellige regler for registrering alt efter hvilken der er tale om. På .dk-domæner er både registrant, fuldmægtig og betaler ofte angivet med både Navn, evt. Firma, Adresse, telefonnummer og e-mail.

Registrant

Det er registranten, som har indgået aftalen om brugsretten til domænenavnet. Det kunne eksempelvis være DK Hostmaster, som er ansvarlig for registreringer og .dk-domæner.

Fuldmægtig

Fuldmægtig angiver den person eller virksomhed, som fra registranten har fået lov at træffe beslutninger på dennes vegne. Det vil sige, at en fuldmægtig eksempelvis kan overdrage eller slette et domænenavn, men den pågældende kan dog ikke selv overdrage sin rolle som fuldmægtig til en anden person.

Det skal dog lige bemærkes, at en fuldmægtigs anmodning om ekstern redelegering, udskiftning af nøgleansvarlig, sletning eller overdragelse kræver registrantens accept, før handlingen kan gennemføres.

Betaler

Angiver hvem der betaler og dermed økonomisk ansvarlig for det pågældende domæne.

På udkig efter et ledigt domæne?

Søg dit domæne her – og få samtidig 3 måneders gratis webhosting. Du kan også købe dit domæne billigt her.

[xyz-ihs snippet=”searchdomain”]