hvad-er-cpanel-top

Hvad er et webhotel?

I dette indlæg bliver du klogere på netop det som ecs handler om. Det drejer sig nemlig om webhotel. Ved du allerede alt om webhoteller, så skulle måske snarere vende forbi vores sammenligningsside med billig webhotel eller måske vil du bare finde et domæne.

Når vi taler om et webhotel – så henvises der til en server, hvorpå man kan placere filer, der så sørger for at gengive en hjemmeside på din computer, når du besøger det domæne/webadresse, der er tilknyttet det pågældende webhotel.

Oftest lejer virksomheder, privatpersoner eller offentlige institutioner sig ind på et webhotel, og har dermed en vis mængde plads på serveren, hvorpå lejeren kan lægge det indhold de ønsker. Herefter ville disse filer, således være tilgængelig på internettet.

Et webhotel er altid forbundet en IP adresse, som man bedst af alt kan forklare med et webhotels telefonnummer. Det er således IP adressen der lokaliserer webhotellet på internettet. Som oftest er et webhotel ligeledes knyttet et domænenavn, som fx. e-c-s.dk – er det som domænenavnet gør, er netop at lede brugeren ind og se det indhold ligger på webhotellet gennem IP adressen.

Når man køber et webhotel tilknytter/tilkøber man som oftest allerede domænet fra begyndelse, og derudover køber man således et antal MB/GB med plads til filer – og derudover får man et vis antal e-mailadresser, forskellige muligheder for at afvikle scripts (noget af det som netop gør at en hjemmeside kan fungere) og som oftest er der også adgang til en SQL server, hvor man således kan placere data til gengivelse på hjemmesiden.

På et webhotel bliver de enkelte servere ofte delt af flere kunder, som dog er adskilt fra hinandens data.

Webhosting, hosting mv. – kært barn har mange navne

Støder du på navne som webhosting, hosting, nethosting eller lignende, så er det faktisk bare andre navne for et webhotel. Så du skal ikke bliver forvirret – det er alt sammen det samme.

Leder du efter gode anbefalinger til webhoteller, så kan det kun anbefales at du kigger forbi guiden med bedste webhoteller.