hvad-er-cpanel-top

Hvad er cPanel?

Når du køber webhotel, så vil du ved langt de fleste udbydere opleve at du får adgang til cPanel.

cPanel er et web-baseret kontrolpanel, hvor du kan håndtere alt omkring dit webhotel. Det giver dig mulighed for, at styre selv de mest avancerede ting omkring dit webhotel, hvilket eksempelvis kunne være opsætning af DNS, e-mail adresser, sikkerhedsindstillinger, domænekontrol, filer, databaser og meget meget andet.

cPanel er spækket med muligheder – og du har næsten ubegrænsede muligheder i forhold til at mingelere med dine indstillinger omkring dit webhotel.

Her er cPanel kontrolpanelet for ecs.

Her er cPanel kontrolpanelet for ecs.

Er cPanel for nybegyndere?

Helt ærligt – nej!

cPanel er relativt kompleks (om end, at det de seneste år i den grad er blevet bedre) og der er ekstrem mange muligheder, og en masse ting at holde styr på. – Og husk nu på; ved du ikke hvad du laver, så kan du altså sagtens komme galt af sted i cPanel. Altså galt, som i – din hjemmeside går ned. Så træd varsomt.

Vil du gerne selv rode med indstillingerne af dit webhotel, så anbefaler vi i stedet udbyderen UnoEuro (få rabatkode til UnoEuro her). De har et egenudviklet kontrolpanel, som der også er webbaseret – men knap så omfangsrigt og komplekst. Det betyder ikke, at det ikke er avanceret – for det er det. Du kan rigtig mange ting, men der er lige skruet en tand op for brugervenligheden, og så er der altså også funktioner der af skrællet væk.